Home » Camu Camu

Camu Camu

Van alle soorten superfood is camu camu misschien wel degene met de meest exotisch klinkende naam. Camu camu, ook wel Cacari of camo camo genoemd, is een vrucht die afkomstig is uit de regenwouden van Zuid-Amerika en pas sinds kort bekend als superfood.

TIP: hier kan je Camu Camu poeder online kopen
 
camu camu

Er zijn geen aanwijzingen dat de vrucht al geliefd was bij de oorspronkelijke bewoners van het gebied, of dat ze zelfs maar op de hoogte waren van de gunstige effecten van de vrucht op de gezondheid. Waar de indianen het vruchtje lieten voor wat het was vanwege misschien wel de extreem zure smaak, heeft het inmiddels de harten van de huidige bewoners weten te veroveren en is het algemeen verkrijgbaar.

We geven je hier informatie over camu camu en leggen je uit waarom het tot het superfood word gerekend. Ook vertellen we je hoe je dit superfood toe kunt voegen aan je eigen dieet.

Wat is camu camu?

Aan de rivieroevers van de Amazone, diep in het regenwoud, groeit de camu camu in landen als Brazilië en Peru aan kleine, struikachtige bomen. De vruchtjes zijn geel tot paarsrood van kleur en hebben ongeveer de omvang van een grote kers. Ze bevatten pitten en zijn door hun extreem zure smaak ongeschikt als handfruit.

Sinds enkele jaren wordt dit superfood in de landen van herkomst verwerkt in allerlei producten, variërend van vruchtensappen, ijs en snoep tot voedingssupplementen en zelfs cosmetica.

Wat maakt camu camu nu echt een superfood?

Het vitaminegehalte van de camu camu is ongekend en dit maakt het besje met recht een superfood. Waar dit meestal uitgedrukt wordt in miligrammen, kan dat bij de camu camu zelfs in hele grammen! Dit superfood bevat ruim 2 gram vitamine C per 100 gram; meer dan 30 keer zoveel dan een gemiddelde sinaasappel.

Ook de hoeveelheden vitamine B, ijzer, fosfor en kalium zijn extreem hoog. Maar, de camu camu bevat daarnaast ook nog eens tal van andere vitamines, mineralen en aminozuren die een gunstige uitwerking op het lichaam hebben.

Camu Camu is een superfood dat het immuunsysteem ondersteunt, het hart- en vaatstelsel versterkt en een gunstige uitwerking heeft op de luchtwegen. Daarnaast bevat de camu camu veel anti-oxidanten die vrije radicalen in het lichaam tegengaan.

Waar kun je camu camu kopen?

Net als veel andere Zuid-Amerikaanse vruchten is de camu camu bij ons nauwelijks vers verkrijgbaar. De tijd tussen de oogst en de verkoop dient kort te zijn en dat maakt het niet rendabel dit superfood in verse vorm te exporteren.

Voedingssupplementen met camu camu zijn goed verkrijgbaar: capsules, poeders en extracten zijn de meest voorkomende varianten.

Voor andere producten met dit superfood, zoals snoepgoed, zul je uit moeten wijken naar Zuid-Amerikaanse webwinkels die aan het buitenland leveren.

Hoe gebruik je Camu Camu?

Camu Camu is een poeder dat gemakkelijk te nuttigen is. Het poeder kan worden verwerkt in een glas water, een sapje of een smoothie. Het is hierbij belangrijk dat Camu Camu met regelmaat wordt genomen. Aanbevolen wordt om het poeder één à drie maal daags in een vloeibare substantie te mengen. Wanneer men de Camu Camu eenmalig gebruikt, dan zal deze superfood niet of nauwelijks in het lichaam worden opgenomen, en zal de vitamine C dat in de superfood zit weer worden uitgeplast. Deze superfood zorgt niet alleen voor het aanmaken van vitamine C in het lichaam; het Camu Camu poeder zorgt bovendien ook voor een behandeling van de depressiviteit.

De hoeveelheid Camu Camu poeder dat kan worden genomen, verschilt echter per persoon. Er wordt aangeraden om met een deskundige te praten over de hoeveelheid poeder dat je in kunt nemen. Het is belangrijk om naar dit advies te luisteren, omdat het Camu Camu poeder ook wel wordt gebruikt tegen depressiviteit.

>> Hier kan je Camu Camu poeder online kopen <<