Home » Levertraan

Levertraan

Vroeger werd levertraan veel gebruikt en het wordt dan ook ‘het eerste voedingssupplement’ genoemd. Het gebruik van het middel is eeuwen terug ontstaan. Bij mensen in de kustgebieden en in landen als Schotland, IJsland, Noorwegen en Groenland was men al eeuwenlang overtuigd van de werking van levertraan en werd het gebruikt om te beschermen tegen de kou. Rondom de eeuwwisseling was levertraan erg populair, omdat het de veelvoorkomende vitamine D-deficiëntieziekte bestreedt. Toen de belangrijkste gezonde stoffen van levertraan, vitamine A en D, werden toegevoegd aan margarine, nam het gebruik van levertraan sterk af. Sinds de wetenschap heeft aangetoond dat de combinatie van vitamine A en vetzuren uit vis een belangrijke rol speelt bij diverse chronische aandoeningen, wordt levertraan weer meer en meer gebruikt. Levertraan lijkt sterk op visolie, maar heeft wel degelijk een andere samenstelling. Visolie wordt uit de gehele vis geperst, levertraan enkel uit de lever van een vis. Het is dus een fabeltje dat levertraan van walvissen komt.

TIP: hier kan je Levertraan capsules online kopen
 
Tarwegras en tarwegrassap

Wat is het?

Levertraan is een dierlijke olie die wordt gewonnen uit de lever van vissen uit de kabeljauw familie, zoals de kabeljauw zelf, maar ook schelvis en soms ook heilbot. Het wordt gebruikt als olie of de olie wordt in een capsule verwerkt waardoor het product direct kan worden ingenomen. Zuivere levertraan is kleurloos of lichtgeel. De olie heeft een enigszins visachtige smaak en geur, maar het is niet smerig. Vroeger was de levertraan echter van minder zuivere kwaliteit en donkerder en was de smaak ook erg smerig. Hierdoor heeft levertraan een slechte reputatie. Tegenwoordig wordt levertraan dan ook met capsules ingenomen. Zo heeft u al helemaal geen last van de vieze smaak. Levertraan wordt gemaakt van vissenlevers die al aan boord van de vissersboot worden gestoomd om er vervolgens de olie uit te persen. Later wordt de ruwe olie ontdaan van verontreinigen als slijm en water. Lvers zijn rijk aan vitamine A en D en daarom bevat levertraan dit ook in grotere mate dan visolie. Levertraan is het product met de hoogste dosering omega-3 vetzuren. Vitamine A en D kunnen worden geproduceerd en worden toegevoegd aan de levertraan capsules om zo het niveau van deze bestanddelen te standaardiseren. Ongestandaardiseerde levertraan is vrijwel onmogelijk verkrijgbaar en kent ook geen optimale ondersteuning op het gebied van vitamine A en D.

Wat maakt het tot een superfood?

Dat levertraan veel gezondheidsvoordelen kent is dus al eeuwenlang bekend. Wetenschappelijk onderzoek wijst op de belangrijke rol van ingrediënten in levertraan bij genexpressie. Recent wetenschappelijk onderzoek wijst op de grote rol die de belangrijkste ingrediënten van levertraan spelen bij verschillende aandoeningen. Levertraan bevat grote hoeveelheden omega 3 vetten en de vitamines A en D. Door de perfecte verhouding van Vitamine A en D in levertraan is de werking optimaal. Mensen hebben daarbij over het algemeen een tekort aan deze vitaminen. Vitamine A is bijvoorbeeld belangrijk voor de schildklier, lever, ogen en huid. Ook is vitamine D een zeer belangrijke vitamine die mensen over het algemeen door zonlicht aanmaken. Vitamine D is belangrijk voor de opname van calcium in het lichaam, iets wat we nodig hebben voor sterke botten en een goed gebit. Omega 3 is een essentieel vetzuur wat het lichaam zelf niet kan aanmaken. Je hebt het echter wel nodig voor het optimaal functioneren van onder andere de hersenen. Ook zijn al deze stoffen zeer belangrijk voor de controle over cholesterol (werkt verlagend voor het cholesterol) en voor de hart- en bloedvaten. Het heeft een zeer gunstig effect op de bloeddruk en het mooi dun houden van het bloed.

Vitamine A, D en Omega 3 zijn ontzettend belangrijk en bieden dus zeer veel gezondheidsvoordelen. Daarnaast hebben zwangere vrouwen veel baat bij het slikken van levertraan, doordat het van belang is voor de ontwikkeling van de hersenen van de foetus. Daarnaast helpt levertraan bij het optimaliseren van de stofwisseling in de hersenen waardoor het een positieve invloed heeft op het geheugen en het leervermogen. Met het gebruik van levertraan zorg je ook voor een goede opbouw van het zenuwstelsel en het behoud hiervan. Ook de vorming van celmembranen wordt gestimuleerd door het gebruik van levertraan. Door een juiste verhouding aan omega 6 vetzuren zorgt het ervoor dat het lichaam wordt beschermd tegen ongecontroleerde celgroei. Daarnaast helpt levertraan bij het verhelpen van droge slijmvliezen. Hierdoor heb je dus minder last van een droge mond, ogen, huid of vagina. Een tekort aan vitamine D zorgt dus voor zwakkere botten en levertraan slikken kan het botopbouw proces dus ondersteunen. Vitamine A speelt een belangrijke rol bij het vormen van cellen die weefsels ondersteunen en opbouwen. Ook is dit een zeer belangrijke vitamine bij groei en weerstand tegen ziekten. Ook rimpeltjes en lijntjes worden vervaagd door het gebruik van levertraan doordat het de huid ondersteunt.

Hoe gebruik je het?

Levertraan wordt gebruikt als olie van de lepel, maar wordt voornamelijk ingeslikt door middel van capsules. Op de verpakking staat precies vermeld hoeveel capsules per dag moeten worden ingenomen voor de juiste dosering. Let hier goed op, zeker wanneer u de levertraan voor kinderen wilt gebruiken.

Waar kun je het kopen?

Wilt u ook graag gebruik maken van de gezondheidsvoordelen van levertraan? Levertraan is verkrijgbaar als olie, maar wordt over het algemeen voornamelijk geslikt in capsulevorm. Hierdoor bent u altijd verzekerd van de juiste dosering en heeft u ook geen last van de onaantrekkelijke smaak. De levertraan capsules zijn uiteraard ook online verkrijgbaar.

>> Hier kan je Levertraan capsules online kopen <<