Home » Mout

Mout

Waar veel soorten superfood een geheimzinnige naam hebben of uit exotische oorden afkomstig zijn, zijn andere soorten superfood al sinds mensenheugenis bij ons in het Westen bekend. Eén van deze klassiekers is mout. Mout kennen de meeste mensen alleen als ingrediënt voor bier, maar toch werd mout ook al vroeg toegepast als voedingsmiddel dat goed was voor de gezondheid. Al vanaf het begin van de twintigste eeuw werd mout al gebruikt als voedingssupplement.

TIP: hier kan je Moutstroop online kopen
 
mout

We vertellen je hier wat mout nu zo gezond maakt en hoe je van de eigenschappen van dit superfood kunt profiteren zónder dat je sloten bier weg hoeft te drinken.

Wat is mout?

Mout is graan dat eerst ontkiemd is en daarna volgens een speciaal proces gedroogd is. De gedroogde mout ondergaat een speciaal fermentatieproces waarbij een deel van de suikers wordt omgezet in alcohol. Het eindproduct wordt vaak gebruikt bij het brouwen van bier of andere alcoholische dranken, maar kan ook worden ontdaan van de alcohol om zo tot een alcoholvrij eindproduct te komen. Deze laatste behandeling levert de mout op die we als superfood aanmerken.

Dit eindproduct vormt het belangrijkste bestandddeel bij verdere verwerking in bijvoorbeeld alcoholvrije moutdrankjes, moutextracten, moutsiroop of voedingssupplementen. De smaak van producten met mout doet in de verte wel denken aan alcoholvrij bier of broodsmeersels met gist. Het is vooral lekker in zoete bereidingen.

Op de bijzondere nutritionele eigenschappen van dit superfood gaan we hieronder wat verder in.

Wat maakt mout nu echt een superfood?

Mout, en dus producten op basis van moutextract, bevatten een enorme hoeveelheid voedingsstoffen waaronder verschillende vitamines B, ijzer, zink, calcium, magnesium, fosfor en een aantal belangrijke aminozuren. De hoge voedingswaarde maakt mout tot een echt superfood.

De verschillende bestanddelen van mout dragen onder andere bij aan een gezonde celgroei- en ontwikkeling, de energiehuishouding en de spierfunctie. Daarnaast heeft mout een gunstige uitwerking op de nachtrust.

Mout draagt ook bij aan de opbouw en het herstel van het spierweefsel. Dit maakt mout en moudranken tot een populair superfood onder bodybuilders en andere atleten.

In Azië wordt mout overigens veel algemener toegepast als superfood en sportsupplement. Frisdrank met mout is daar een populair drankje.

Waar kun je mout kopen?

Om dit superfood in je eetpatroon op te nemen, ben je niet veroordeeld tot het drinken van grote hoeveelheden alcohol. En dat is maar goed ook: alcohol kan veel goede eigenschappen teniet doen!

Mout is redelijk algemeen verkrijgbaar maar je zult wellicht naar de natuurvoedingswinkel of naar de Aziatische toko moeten om alcoholvrije moutdrankjes of moutstroop te vinden. Behalve de stroop en de drankjes bestaan er ook hartige producten, zoals broodsmeersels en vegetarische paté, op basis van moutextract. Daarnaast kun je ook je toevlucht zoeken in voedingssupplementen met mout.

Veel moutproducten zijn ook via internet te bestellen.

We kennen mout allemaal als het ontkiemde en gedroogde graan dat vaak gebruikt wordt bij het brouwen van alcoholische dranken. Mout kan echter ook worden ontdaan van alcohol en zo komen we tot een alcoholvrij eindproduct. Zo ontstaat het superfood dat we kennen en enorme hoeveelheden voedingsstoffen bevat. Enkele voorbeelden hiervan zijn vitamine B, zink, calcium, ijzer, fosfor, magnesium en aminozuren. Wil je dit superfood ook snel gaan gebruiken? Lees hier dan hoe je het tot je neemt.

Drankjes en siroop

Je bent niet veroordeeld tot het drinken van alcoholische versnaperingen, want mout is verkrijgbaar in alcoholvrije drankjes of siroop. Tevens zijn er ook veel hartige producten op de markt die op basis van moutextract zijn gemaakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan broodbeleg of paté. Geen fan van deze praktische toepassingen en neem jij mout liever rechttoe rechtaan? Dan zijn er ook voedingssupplementen met mout verkrijgbaar. Deze neem je één keer per dag in met een glas water.

>> Hier kan je Mout poeder online kopen <<