Home » Chlorella

Chlorella

Chlorella is een echt oerproduct. Het is een eencellige alg die al honderden miljoenen jaren onze zeëen bevolkt. Ondanks dat de chlorella alg al zo lang bestaat, werd ze pas laat ontdekt: rond 1900. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de spirulina alg, waarvan we weten dat ze al als voedselbron door de Azteken werd gebruikt.

TIP: hier kan je Chlorella poeder online kopen
 
chlorella

De ontdekking van chlorella wordt toegschreven aan de Nederlandse microbioloog Dr. Billink. Enkele tientallen jaren kwamen onderzoekers er achter dat deze alg een bijzonder hoge voedingswaarde bezat en dat het wel eens de oplossing kon zijn voor het wereldvoedselprobleem.

We vertellen je hier het één en ander over de bijzondere chlorella alg en waarom deze alg zonder twijfel een superfood genoemd kan worden. Vervolgens geven we je aankoopinformatie, mocht je zelf willen profiteren van de unieke eigenschappen van dit superfood.

Wat is chlorella?

Zoals we al aangaven, is chlorella dus een algensoort. De naam klinkt misschien niet zo smakelijk omdat ze aan ‘chloor’ doet denken maar die naam heeft geen directe relatie met dit chemische element. De naam ‘chlorella’ komt van het Grieke woord ‘chloros’, wat ‘groen’betekent. De chlorella alg kan zich bijzonder snel vermenigvuldigen heeft slechts vijf tot zes uur nodig om zich te splitsen. Naast de uitmuntende voedingswaarde van de chlorella alg, maakt deze eigenschap het een interessante voedselbron.

Na de tweede wereldoorlog leden veel mensen in Europa, Afrika en Azië honger. Men vreesde voor een wereldwijd voedselprobleem en hierdoor stond chlorella volop in de belangstelling bij onderzoekers. Het zou namelijk wel eens dé oplossing kunnen zijn voor een toekomstige voedselschaarste. Dit superfood is namelijk niet alleen goedkoop in grote hoeveelheden te kweken; het bevat ook nog eens de belangrijkste essentiële voedingsstoffen. Op die bijzondere voedingswaarde, die chlorella tot een echt superfood maakt, gaan we hieronder wat dieper in.

Wat maakt chlorella nu echt een superfood?

Chlorella bestaat voor bijna de helft uit proteïnen; iets wat erg opmerkelijk is voor een plantaardig product. Daarnaast bevat het veel goede vetten, waaronder omega-3 vetzuren, koolhydraten en vezels. Chlorella bevat voor meer dan tien procent vitamines en mineralen. Chlorofyl, het complete scala aan vitamine B, CFG behoren tot de belangrijke voedingsstoofen die dit opmerkelijke superfood levert.

De unieke samenstelling van chlorella maakt het tot een superfood dat veel mensen gebruiken die willen afvallen of die ouderdomsklachten tegen willen gaan. Daarnaast zou chlorella het energieniveau op peil helpen houden, de darmflora ondersteunen en tal van aandoeningen tegengaan, waaronder aderverkalking.
De chlorella alg heeft bovendien een groot vermogen zware metalen als kwik en lood aan zich te binden. Dit maakt chlorella een geliefd superfood onder mensen die willen ontgiften.

Het hoge omega-3 gehalte in chlorella maakt deze alg een uitstekende vervanger voor visolie. De visolie productie vormt een enorme belasting voor het milieu en de visstand; iets waar bij chlorella geen sprake van is.

Waar kun je chlorella kopen?

Chlorella wordt als voedingssupplement op de markt gebracht en is verkrijgbaar als poeder of in tablet- en capsulevorm. In poedervorm kun je dit superfood eenvoudig toevoegen aan bijvoorbeeld smoothies en andere drankjes, sauzen en warme gerechten.

Chlorella is niet zo’n algemeen superfood als bijvoorbeeld spirulina en je zult het niet altijd bij de drogist of in de natuurvoedingswinkel kunnen vinden. Op internet is het echter makkelijk te bestellen.

Als je chlorella wilt aanschaffen, let er dan op dat je een variant koopt waarbij de celwanden al afgebroken zijn. De cellulose waaruit deze bestaan, vormt namelijk een laagje om de belangrijke voedingsstoffen heen en dat kan het voor het lichaam moeilijk maken deze te absorberen. Bij de chlorella supplementen waarbij deze celwanden al afgebroken zijn, heb je daar uiteraard geen last van en kun je optimaal profiteren van al het goeds dat dit opmerkelijke superfood je te bieden heeft.

Hoe kun je chlorella gebruiken?

Chlorella kun je zowel in poedervorm als in tabletvorm verkrijgen. De tabletjes slik je vaak net voor of net na het eten. Het poeder kun je eenvoudig door allerlei gerechten heen doen. Het poeder heeft een verrijkende smaak, en kan daarom prima in warme gerechten gedaan worden. Je strooit simpelweg wat poeder over het gerecht heen, en de je verandert de smaak van het gerecht heel subtiel. Ook is chlorellapoeder erg lekker in gebakken gerechten. Veel ovengerechten kunnen prima worden aangevuld met wat chlorellapoeder.

Chlorellapoeder is niet alleen heerlijk over en door gerechten heen, maar kan ook prima worden gebruikt in sausjes. Op deze manier creëer je een gezond sausje, dat je weer over je groenten of vlees kunt gieten. Door net wat andere kruiden toe te voegen, krijg je iedere keer weer iets verrassends. Naast warme gerechten is chlorella ook goed te combineren met andere superfoods of groenten in een smoothie. Op deze manier voeg je gewoon wat poeder toe aan je smoothie en kun je dit op ieder tijdstip van de dag opdrinken. Het is wel belangrijk om het gebruik van chlorellapoeder op te bouwen, en om niet teveel te nemen.

>> Hier kan je Chlorella poeder online kopen <<