Home » Geen categorie » Een gezonde lifestyle en je zorgverzekering: bespaar door een lager eigen risico

zorgverzekering

Een gezonde lifestyle en je zorgverzekering: bespaar door een lager eigen risico

Bespaar op de kosten voor medische zorg, door een gezonde lifestyle na te jagen! Dit is niet overigens niet de enige manier om jaarlijks geld over te houden. Heb je bijvoorbeeld al gekeken naar de mogelijkheden om een lagere premie te betalen voor je zorgverzekering van 2021? Vaak blijkt dat je goedkoper uit kunt zijn of van een uitgebreidere dekking profiteert, wanneer je overstapt naar een andere verzekeraar. Mede door de kortingsacties en extra’s die geboden worden aan nieuwe consumenten. Een zorgverzekering vergelijken voor 2021 is heel eenvoudig! Er zijn verschillende websites die je hier tools voor bieden.  

Medische kosten worden betaald via je eigen risico

In Nederland heeft iedere burger een verplicht eigen risico. Voor 2020 ligt dit eigen risico op 385 euro. Zodra er een rekening betaald moet worden voor medische zorg, wordt deze van dit eigen risico afgetrokken. Pas wanneer het eigen risico volledig verbruikt is, start de verzekeraar met het betalen van je rekeningen. Dit geldt overigens niet voor alle rekeningen. Denk bijvoorbeeld aan een behandeling bij de tandarts, welke niet onder de dekking van je reguliere zorgverzekering valt. Dit betekent dat de rekening voor deze behandeling altijd zelf betaald moet worden en dus niet van je eigen risico wordt afgetrokken. 

Het eigen risico wat je aan het eind van het jaar niet verbruikt hebt, mag je houden. Dit toont aan, dat het loont om je zorgkosten zo laag mogelijk te houden. Een gezonde lifestyle speelt hierin een belangrijke rol.  

Zorg voor een gezond en energiek lichaam 

Door regelmatig te sporten en gevarieerd te eten, verklein je de kans op verschillende aandoeningen. Denk bijvoorbeeld aan een ernstig overgewicht, maar ook klachten aan spieren en gewrichten. Of wat te denken van een burn-out? Door je hoofd leeg te maken tijdens een wandeling of een rondje joggen is de kans op een burn-out of depressie aanzienlijk kleiner. 

Tip: ook meditatie en mindfulness kunnen helpen om je energieke gevoel vast te houden. Op internet vind je verschillende oefeningen, welke je eenvoudig thuis uit kunt voeren. 

Gevarieerd voedingspatroon is belangrijk 

Niet alleen voldoende bewegen is belangrijk om gezond te blijven. Zorg ook voor een gevarieerd voedingspatroon tijdens je werkweek. Varieer verschillende groenten, pasta’s en bijvoorbeeld vlees of vis. Zo ben je ervan verzekerd dat je alle benodigde vitamines en mineralen binnenkrijgt. Daarbij loont het om de ongezonde tussendoortjes vaker te laten staan en deze te vervangen door fruit. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *