Home » blog » Zo maak je zelf de gezondste drankjes

Gezond

Zo maak je zelf de gezondste drankjes

Geen frisdrank meer drinken of geen suiker meer in de koffie, is voor veel mensen elk jaar weer een goed voornemen. Studies tonen aan dat nieuwe gezonde alternatieven toevoegen aan je dieet makkelijker zijn dan dingen weglaten. Het is bewezen dat wanneer de gezonde alternatieven een gewoonte worden je automatisch de slechte gewoonten afleert. Hoog tijd dus om in dit artikel een paar gezonde drankjes voor te stellen.

Een gezonde starbucksvariant

Gezonde ijskoffie gemaakt met koude koffie, amandelmelk en zonder toegevoegde suiker. Het is veel goedkoper en gezonder dan de ijskoffie die je op de hoek van de straat koopt. En niet te vergeten, gemakkelijk te maken op elk moment van de dag en lekker in elke periode van het jaar. De kwaliteit van de koffiebonen is belangrijk net zoals de machine waarmee je de koffie zet. Zoek dus zeker online naar een vergelijkende test van de beste koffiemachines. Om de meeste smaak uit je koffie te krijgen, koop je best verse koffiebonen die je thuis zelf maalt. Dit is naast biologisch ook de meest gezonde keuze. Voor een vleugje romigheid, voeg je plantaardige melk toe. Amandelmelk geeft het meest romige resultaat. En vergeet natuurlijk niet af te werken met genoeg ijsblokjes!

Gezonde instant limonade

In plaats van frisdrank te drinken, kun je ook vers fruit toevoegen aan een glas water. In combinatie met enkele blaadjes verse munt, krijgt je drankje een extra smaaktoets en bovendien gaat je adem er ook lekker van ruiken. Naast aardbeien en munt kun je natuurlijk nog andere ingrediënten toevoegen. Je kunt bijvoorbeeld experimenteren met verse kruiden, zoals rozemarijn dat goed past bij granaatappel, of tijm, wat heel mooi combineert met een vleugje citroensap. Je kunt de ingrediënten invriezen in een ijsblokjesvorm, zo heb je altijd een lekker verfrissend en gezond drankje wanneer je het nodig hebt.

Een gezonde en snelle ontbijtsmoothie

Als je ‘s morgens gehaast bent, heb je waarschijnlijk geen tijd of geen zin om ook nog eens boterhammen te smeren voor je ontbijt. Denk daarom eens aan een ontbijt smoothie. Gezond, makkelijk en snel te maken met behulp van een blender of een top staafmixer. Ook handig is een meeneemblender, waarbij je de ingrediënten direct in de beker mengt die je daarna mee in de auto kunt nemen. Mix bijvoorbeeld eens een handje blauwe bessen, een banaan, een aantal lepels magere yoghurt en een klein beetje water voor een lekkere ontbijt smoothie. Voeg eventueel nog havermout toe zodat je tot de lunch niet hoeft te snacken.

Een gezond maar vooral lekker groentensapje

Er zijn een hele hoop mensen die dagelijks niet aan hun verijste groentenporsie komen. Het is ook niet altijd gemakkelijk om aan minimaal 250 gram groenten te komen bij het avondeten. Daarom is het slim om overdag meer groenten in je eetpatroon te verwerken. Bijvoorbeeld in een lekker sapje! Neem een komkommer, twee stelen bleekselderij, een halve citroen en een handvol spinazie. Laat de slowjuicer of sapcentrifuge zijn werk doen en je hebt een heerlijk super gezond sapje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *