Home » MSM

MSM

Stel je eens voor: geen dure shampoo meer nodig voor een mooie, volle, glanzende bos haar. Geen dure nagellak meer nodig voor lange en sterke nagels. Geen dure crèmes meer nodig voor een stralende en pure huid. Mannen en vrouwen geven gezamenlijk miljarden euro’s uit aan verzorgingsproducten. Toch kun je, voor een mooie uitstraling van buiten, het “probleem” het beste van binnenuit aanpakken. Een grauwe huid, broze nagels en dof haar zijn namelijk vaak te wijten aan vitaminetekort of een periode van stress. Gebruik daarom MSM-poeder: een natuurlijke en ideale aanvulling op je dagelijkse voeding.

TIP: hier kan je MSM poeder online kopen
 
Tarwegras en tarwegrassap

Wij Westerlingen koken elke dag rond de klok van 18:00, maar doordat alles dusdanig verhit wordt, gaat het zwavel in ons voedsel verloren. Zwavel heeft een zeer belangrijke functie voor het menselijk lichaam. Zonder zwavel zouden we namelijk ziekmakende verschijnselen vertonen, waar we liever niet over in detail treden. MSM kan ons helpen het zwavel in ons lichaam intact te houden. Waarom is dit zo hard nodig? Wat kan MSM voor ons betekenen als superfood en wat is MSM eigenlijk? Lees het nu!

Wat is het?

MSM is de afkorting van methylsulfonylmethaan. Het is een organische zwavelverbinding, ook wel bekend als DMSO2, dimethyl en methyl sulfon. De scheikundige formule voor MSM is (CH3)2 SO2. Van nature wordt het aangemaakt door plankton en algen en wordt het door middel van regen verspreid over de hele wereld. Opstijgende zwavel komt in de lucht terecht en hier reageert het met ozon, waardoor het dimethylsulfoxide (DMSO) en methylsulfonylmethaan (MSM) vormt. Het komt in ons dagelijks leven voor in planten, voedingsmiddelen en dranken, maar te weinig, omdat dit in kassen gekweekt en/of verhit wordt. We proberen de natuur te sturen, waardoor we het component zwavel verliezen uit de bronnen die we nuttigen. Door MSM poeder te gebruiken, vul je de hoeveelheid zwavel in je lichaam (weer) aan. Dit heeft verschillende voordelen. Welke dit zijn, lees je hier.

Wat maakt het tot een superfood? 

MSM maakt collageen aan. Dit is een lijmvormend eiwit dat een essentiële rol speelt bij het bindweefsel van mensen en dieren. Daarnaast bevordert MSM de flexibiliteit in spieren, bindweefsels en pezen. De zuurstof wordt optimaal aangevoerd naar de cellen en celweefsels en ook de bloedcirculatie wordt verbeterd. Gifstoffen kunnen hierdoor snel en effectief worden afgevoerd, maar ook voedingsstoffen kunnen het hele lichaam probleemloos begeleiden.

Daarnaast versnelt het de genezing van organen en voorkomt het ontstekingen in pezen, spierweefsel en spieren. Verkrampte spieren worden verlicht door MSM. Ontstekingen worden geremd en het verbetert de functies van het lichaam in de breedste zin.

Kraakbeen heeft drie dingen nodig: voeding en smeermiddel dat verkregen wordt uit vocht, glycosamoniglycanen (GAG) om vocht vast te houden en collageen om elastisch te blijven en schokken op te vangen. Dit laatste zit in MSM.

Onze weerstand wordt er daarnaast door verhoogd door een grotere productie van enzymen binnen onze klieren. Vergeet de voordelen voor haar, huid en nagels niet! Ook bestrijdt het ouderdomsverschijnselen. Hierbij kun je denken aan huidplooien, rimpels en beschadigingen. Dit is nog niet alles. MSM heeft een regenererend effect op Alzheimer, Parkinson, artrose, artritis, osteoporose en osteoartritis. Bij patiënten blijkt de zwavelconcentratie namelijk slechts 33% te zijn van wat het normaal zou moeten zijn.
MSM is tevens een natuurlijke pijnstiller. Het is in staat de pijnprikkels te blokkeren via het zenuwstelsel, waardoor directe verlichting bij (chronische) pijn ontstaat. Artsen en patiënten maken er al volop gebruik van: minder pijnmedicatie wordt voorgeschreven en gebruikt.

MSM stimuleert daarnaast de aanmaak van insuline en brengt een beschermende laag aan in de dikke darm, waardoor parasieten geen kans meer maken. Moge duidelijk zijn dat deze lijst maar door- en doorgaat. Nieuwsgierig geworden naar de toepassing van dit supplement? Ontdek dan snel hoe je het gebruikt.

Hoe gebruik je het?

MSM wordt het meest geleverd in poedervorm. Dit kun je gemakkelijk door smoothies, shakes, dranken en yoghurt verwerken. Deze zijn niet smaakloos (een beetje bitter), dus wen er rustig aan. Doe bijvoorbeeld elke ochtend een theelepel in een glas lauwwarm water met citroen. De zure smaak van de gele vrucht zal de bittere smaak van het MSM wegnemen. Ook in vruchtensap kun je het oplossen; eigenlijk in alle dranken die niet alcoholisch zijn. Het beste is om twee tot acht gram per dag in te nemen. Dit kun je verdelen over twee à drie dosissen. Dit kun je ook het beste geleidelijk opbouwen.

Heb je geen behoefte aan een penetrante smaak? Dan zijn er ook MSM capsules, die stukken gebruiksvriendelijker zijn. In combinatie met vitamine C supplementen (vooral biologische) krijgt je potentie een gigantische boost. Liever een natuurlijke bron van vitamine gebruiken? Probeer dan eens camu camu bessen, die de meeste vitamine C bevatten van alle fruitsoorten over de hele wereld. Reken op een heilzame synergetische werking door deze twee te combineren. Geen bestrijding van slechts oppervlakkige symptomen, maar een diepgaande werking op ons hele lichaam. Je gebruikt het poeder en de capsules het beste op een nuchtere maag.

Waar kun je het kopen?

 
Zwavel komt van nature overal ter wereld op Moeder Aarde voor, maar om zwavel te kunnen vangen hebben we hulpmiddeltjes nodig. Door onze voedselbewerking houden we namelijk niet veel meer over. Daarom hebben we hulpmiddeltjes zoals MSM. Dit kan door middel van poeder of capsules in worden genomen, naargelang persoonlijke voorkeur. De capsules haal je in de natuurwinkel of je bestelt ze makkelijk online. Zo kun je meteen uitproberen of jij er baat bij hebt.

>> Hier kan je MSM poeder online kopen <<