Home » blog » Heerlijk ontbijt op basis van havermout

Havermout

Heerlijk ontbijt op basis van havermout

Heb je de ambitie om wat gezonder te ontbijten? Ook dit kan bijzonder lekker zijn als je weet wat je moet maken. Wij geven je een aantal overheerlijke gerechten op basis van havermout. Volg maar mee!

 

Waarom havermout bij het ontbijt?

Havermout is het ideale ingrediënt bij je ontbijt. Het is erg gezond, makkelijk te maken én super lekker! Zo zal havermout ervoor zorgen dat je langer een voldaan gevoel hebt na je maaltijd. Dit komt omdat havermout het hormoon cholecystokinine bevat. Hierdoor ga je minder vaak eten. Handig dus voor mensen die willen afvallen. Verder bevat havermout ook enorm veel eiwitten, wat je nodig hebt voor de herstelling en opbouw van de spieren. Tot slot is het bevorderend voor het immuunsysteem en de cholesterol. Alleen maar voordelen dus. Klaar voor de recepten?

 

Havermoutpannenkoeken met banaan

Haal die pannenkoekenpan maar naar boven, tijd om pannenkoeken bakken! Niet je standaard pannenkoeken natuurlijk. Wel pannenkoeken op basis van havermout en heerlijke stukjes banaan. Start met het fijnmalen van je havermout. Vervolgens voeg je je ingrediënten toe aan de mix. Dit zijn stukjes banaan, siroop, eieren, kaneel, bakpoeder en zout. Eens deze goed gemixt zijn voeg je melk toe voor het beslag. Als je beslag goed gemengd is, is het tijd om pannenkoeken te bakken. Voeg boter toe aan de pan en geniet van je lekkere en gezonde havermoutpannenkoeken. Onthoud: de eerste mislukt altijd! Tot slot kan je wat fruit naar keuze op de pannenkoeken doen en klaar is kees. Een heerlijk gezonde maaltijd om je dag te starten!

 

Onbijtpizza met rood fruit

Pizza als ontbijt? Ja, maar wel eentje van havermout! Dit recept is leuk om te maken én ziet er heel feestelijk uit. Misschien dus een goed idee voor op de volgende brunch? Begin eerst met het opwarmen van je oven tot zo’n 180 graden. Dan maak je je deeg. Dit doe je door havermout, banaan, kaneel en eieren te mixen tot je een goed gemengde deeg hebt. Deze plaats je vervolgens in een pizzavorm in de oven op bakpapier. Laat het ongeveer zo’n 20 minuten bakken in de oven. Nu heb je een pizzabodem die je kan beleggen naar keuze. Wij raden een topping van plattekaas aan, met enkele stukjes fruit als garnituur. 

 

Heerlijke havermoutpap

Havermoutpap maken is iets eenvoudiger dan pannenkoeken of een pizza. Daarom is het een basic die iedereen moet kennen die gezonder wil eten. Je maakt het door melk op te warmen in een pan naar keuze. Zorg dat het vuur niet te hard staat, zodat je melk niet begint te schiften. Vervolgens voeg je je havermout beetje bij beetje aan de pan toe. Zorg dat de hoeveelheid havermout ongeveer ¼ is van de hoeveelheid melk. Eens je al de havermout hebt toegevoegd zet je het vuur op een lage temperatuur en laat dit even koken voor 15 minuten. Op het einde kan je nog eens roeren om het goed los te krijgen. Je gezonde havermoutpap is nu klaar! Welk recept ga jij als eerste maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *