Home » Geen categorie » Dit is je reminder om meer water te drinken

reminder om water te drinken

Dit is je reminder om meer water te drinken

We weten allemaal dat het drinken van voldoende van levensbelang is. De aanbevolen hoeveelheid is zelfs 1,5 tot 2 L water per dag. Dat is een behoorlijke hoeveelheid en de meeste van ons komen niet eens aan de helft hiervan. Als je wel eens te horen hebt gekregen dat je meer water moet drinken, dan ben je dus zeker niet de enige! Het krijgen van voldoende vocht brengt heel wat voordelen met zich mee en wordt daarom altijd aangemoedigd. Je voelt je er fit, gehydrateerd en gezond door. Maar hoe komt dit nu en wat maakt deze heldere vloeistof zo bijzonder? 

Stay hydrated

Een van de belangrijkste en daarbij bekendste redenen waarom je genoeg water moet drinken, is omdat het uitdroging voorkomt. Je lichaam droogt sneller uit dan je denkt. Het beste is om het gevoel van ‘dorst hebben’ voor te zijn. Want zodra dit gevoel opkomt, heb je eigenlijk al met ‘lichte’ uitdroging te maken. Een van de symptomen van uitdroging is hoofdpijn. Water helpt dus niet alleen tegen uitdroging, maar voorkomt ook dat je last gaat krijgen van je hoofd.

Free Woman in White Shirt and Red Black Plaid Coat Drinking Water Stock Photo

Je organen zijn je dankbaar 

In je bloed vindt je het grootste gedeelte aan water. Het andere deel wordt gebruikt voor de werking van je organen. Het zorgt ervoor dat de voedingsstoffen naar de juiste plek worden vervoerd en alle afvalstoffen worden afgevoerd. Het goed afvoeren van de afvalstoffen helpt tegen constipatie. 

Voldoende water is dus belangrijk! Het helpt bij het beter functioneren van je hart, hersenen, longen, lever en botten. Het is tegelijkertijd een brandstof voor onder andere je spieren. Wanneer de cellen te weinig vocht bevatten, is de kans groter dat je minder goed presteert en daarbij sneller last krijgt van spierkrampen. 

Ook je nieren halen voordeel uit voldoende vocht. Ze filteren de afvalstoffen uit je bloed en transporteren dit in de vorm van urine naar je blaas. Door voldoende te drinken kunnen de kleine filters – waaruit je nieren zijn opgebouwd – hun werk het beste doen en voorkom je het krijgen van nierstenen. 

Mega goed voor je metabolisme

Doordat je de juiste hoeveelheid water krijgt je metabolisme een flinke boost. Wil je die extra kilo’s kwijt? Drink dan genoeg glazen water! Bovendien wordt je hongergevoel hierdoor onderdrukt. Je hersenen kennen het verschil tussen honger en dorst soms niet en houden je dan voor de gek. Heb je honger? Neem eerst een glas water. Het hongergevoel en daarbij de behoefte om te snacken zal daarna waarschijnlijk zakken. Wie gezond wil afvallen, weet dat de doelen niet bereikt worden met alleen voldoende water drinken. Een manier die je kunt gebruiken is intermittent fasting.

Free 2 Women in Black One Piece Swimsuit Sitting on Floor Stock Photo

Vormt een natuurlijk schoonheidsmiddel

Door de wonderlijke werking dat water op je huid heeft, wordt het ook wel ‘the fountain of youth’ genoemd. Voldoende vochtinname voorkomt namelijk een droge en doffe huid. Omdat water de productie van collageen bevordert, wordt zelfs het krijgen van rimpels geremd. Dit komt omdat collageen zorgt voor de kracht, structuur en elasticiteit van je huid. 

Daarnaast krijg je een betere doorbloeding in je huid waardoor die jong en strak blijft. Als je dacht dat extra veel water helpt voor een extra mooie huid, dan moeten we je helaas teleurstellen. Zodra de huid genoeg water heeft, wordt de rest door de nieren afgevoerd en het overtollige gewoon uitgescheiden. 

We delen de mening dat water ontzettend gezond is en onmisbaar voor ons lichaam. Drink jij al minstens 1,5 L water op een dag? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *