Home » blog » Op deze manier krijg je voldoende vitamine C binnen

Op deze manier krijg je voldoende vitamine C binnen

Eet jij elke dag twee stuks fruit en 250 gram groente? De meeste inwoners van Nederland halen dat helaas niet. Terwijl het wel het advies is voor een zo gezond mogelijke lichaam en geest. Met een beetje wilskracht lukt het vaak nog wel om twee stuks fruit te eten. Maar de 250 gram groente wordt door sommige mensen nooit gegeten, laat staan iedere dag. Door op een andere manier over groente na te denken is het beslist mogelijk om het voor jezelf gemakkelijker te maken.

Vitamine C in Vruchten

​Eet niet alle 250 gram in één keer

Traditioneel eten we in Nederland eigenlijk alleen groente bij de avondmaaltijd. Je vindt ze daar meestal netjes naast de aardappelen en het vlees, met een beetje jus uiteraard. Inmiddels is er veel meer variatie in ons eten gekomen. Gelukkig maar, want meer ingrediënten, gerechten en smaken brengen meer variatie met zich mee.

​Groente bij het ontbijt en door de dag heen

Je maakt al een mooi begin door wat groente aan je ontbijt toe te voegen. Het is niet nodig om direct een complete salade te eten. Maar beleg je brood bijvoorbeeld met wat extra plakjes tomaat of komkommer. Andere opties zijn radijsjes, reepjes paprika en gegrilde courgette of gebakken champignons. Er zijn veel heerlijke combinaties te maken met bijvoorbeeld hummus, vleeswaren of kaas. Verder is een bakje snackgroente een makkelijke manier om aan de voedingsadviezen te voldoen. Denk daarbij aan kleine tomaatjes, babymaïs en worteltjes. Wanneer je het door de dag heen eet onderdruk je gelijk je hongergevoel en voorkom je het eten van ongezonde tussendoortjes.

​Heb jij weleens gedacht aan een detoxkuur?

Ben jij iemand die het eten van voldoende groente en fruit erg lastig vindt om vol te houden? Wellicht is een detoxkuur dan iets voor jou. Hierbij consumeer je enkele dagen niks anders dan sappen op basis van voornamelijk groente. Daar zijn vruchten en specerijen aan toegevoegd voor een optimale balans en een heerlijke smaak. Tijdens een detoxkuur verwijder je gifstoffen en geef jij je lichaam in feite een boost. Lees er meer over en ontdek wat de beste detox kuur is.

​Gezonde vruchtensappen als aanvulling op je dieet

Sappen die geschikt zijn voor een detoxkuur zijn buitengewoon gezond. Ze zijn ook geschikt om je dagelijks te helpen met het consumeren van voldoende groente en fruit. Je eet dus ook gewoon andere dingen. Maar bij het ontbijt of als snack tussen de middag drink je een flesje groentesap met superfoods. Het is een perfecte manier om gemakkelijk voldoende vitamine C binnen te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *