Home » blog » Zonder stress de dag starten

Vrouw drinkt een lekker kopje Douwe Egberts koffie

Zonder stress de dag starten

Ben jij een ochtendmens of vind je het fijner om nog wat te snoozen? Wat je ook verkiest, je vindt het wellicht fijner om de ochtend zonder stress te starten. In het weekend rustig de tijd nemen om wakker te worden, zonder je te moeten haasten… Dat is toch fantastisch? Zou dat niet alle dagen kunnen? In dit artikel geven we je enkele tips om de dag zonder stress te starten.

Don’t snooze

‘s Zomers word je misschien vanzelf wakker door de eerste zonnestralen die de slaapkamer binnen schijnen. Zalig! Of ben jij eerder een vaste slaper die echt een wekker nodig heeft om wakker te worden? Een goede raad: snooze niet. Als de wekker gaat, sta je beter meteen op. Vind je dat moeilijk? Zet de wekker aan de andere kant van de kamer, dan moet je je bed wel uit om dat vervelend geluid af te zetten. Eenmaal wakker? Trek de gordijnen open en geniet van de ochtendzon op je snoet. Zet het raam open voor wat frisse lucht en luister naar de vogeltjes die al vrolijk fluiten.

Kopje goud

Begeef je vervolgens naar de keuken om een lekker kopje koffie klaar te maken. De geur van Douwe Egberts komt je tegemoet en geeft je een rustgevend gevoel. Als het ochtendzonnetje al goed schijnt, kan je ervan profiteren om buiten je koffie te drinken. Niet alleen door de cafeïne zal je wakkerder worden, ook door licht op te nemen zakt het melatonineniveau in je lichaam en voel je je instant frisser.

10 minuutjes me-time

Is je kopje koffie op? Voor de rest van het gezin ontwaakt, kan jij nog gauw enkele minuutjes me-time inlassen. ‘s Ochtends bewegen zou de productiviteit en concentratie bevorderen. Beweging bevordert namelijk de bloedcirculatie, waardoor je hersenen meer zuurstof krijgen. Een rondje hardlopen vind je misschien wat enthousiast, maar 10 minuutjes yoga doet ook al veel. Je maakt je spieren los en het helpt om je dag vol energie te starten. Heb je vooral nood aan wat mentale rust en wil je je gedachten op een rijtje zetten voor je aan een drukke werkdag begint? Dan moet je eens ochtendmeditatie proberen. Je kan een app installeren op je smartphone voor een begeleide meditatie of je kan op jezelf in gedachten verzinken. Focus op je ademhaling om helemaal tot rust te komen. Concentreer je op de in- en uitademing en voel hoe je buik uitzet en terug plat wordt als je ademt. In 10 minuutjes ben je zen en klaar om de dag te starten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *