Home » blog » Tips om je summerbody te behouden, ook in de winter

Zwemmen in het Midden van de Straat

Tips om je summerbody te behouden, ook in de winter

Maanden hebben we er actief aan gewerkt: onze summerbody. En het was het allemaal waard. We hebben een prachtige zomer gehad en we hebben meer dan voldoende in onze zwemkleding rond kunnen lopen. Inmiddels begint de winter er weer aan te komen. Voor veel mensen betekent dit dat ze afscheid nemen van hun summerbody. Zonde, want wat is er nou fijner dan je het hele jaar door lekker in je vel te voelen? Wil jij dan ook graag je summerbody behouden? Ook in de winter? Lees dan vooral even verder!

Blijf actief en regelmatig sporten

Waar het voor de zomer nog enorm was in alle basic-fit sportscholen, is dat na de zomer wel even wat minder. De meeste mensen verliezen dan hun motivatie om te sporten. Zonde, want hierdoor moet je na de winter weer helemaal opnieuw beginnen met het opbouwen van een routine. Je kunt dan ook het beste ervoor zorgen dat je hetzelfde sportschema aanhoudt als waar je ooit mee begonnen bent. Zo verlies je je motivatie niet en hoef je niet straks weer nieuwe discipline te vinden om te gaan sporten. Hou je agenda dan dus ook vrij om nog steeds de sportschool in Amersfoort regelmatig te bezoeken. Je zult zien dat je lichaam dan gemakkelijker in shape blijft.

Eet gezond

Naast sporten is gezond eten ook erg belangrijk. Helaas is dat voor de meeste mensen in de winter wel wat moeilijker dan in de zomer. Winterse maaltijden zijn vaak zwaarder en de meeste mensen ervaren in de winter ook dat ze meer honger hebben door de kou. Je zal dus meer geneigd zijn om te gaan snacken of om stevige maaltijden zoals stamppot te gaan eten. Salades daarentegen zullen meer naar de achtergrond verdwijnen. We hebben nou eenmaal liever een warme maaltijd als het buiten koud is. Toch is het belangrijk om ook in de winter een beetje te letten op wat je eet. Een goede vervanger voor een salade is bijvoorbeeld soep. Maak eens wat vaker een maaltijdsoep gemaakt van verse groente. Lekker warm, laag in calorieën en toch erg vullend.

Probeer de auto te laten staan

Zodra het lekker weer is buiten, laten we massaal de auto staan. Het is namelijk heerlijk om lekker in het zonnetje naar je werk (of een andere plek) te fietsen of wandelen. In de winter is dit helaas wel anders. Niemand vindt het fijn om in de kou op de fiets te moeten stappen. Toch is het een goede tip om ook in de winter zo veel mogelijk te voet of op de fiets te doen. Als je jezelf aanleert om zo min mogelijk de auto te pakken, zul je merken dat je hier op den duur ook minder behoefte aan hebt. Zo blijf je lekker in shape, ook in de winter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *